Najważniejsze to prawidłowo podłączona płyta
To głównie gwarancja bezpieczeństwa. Nasi fachowcy posiadają niezbędne uprawnienia, aby podłączyć płytę w Państwa mieszkaniu i podstemplować gwarancję.
Zadzwoń!
Poznaj rodzje płyt na rynku
Czym jest płyta kuchenna, elektryczna, indukcyjna lub grzewcza?
Na rynku dostępne są trzy główne rodzaje elektrycznych płyt kuchennych używanych do gotowania:
- Elektryczna płyta grzejna - Płyta grzejna charakteryzująca się żeliwnymi płytkami grzejnymi.
- Ceramiczna płyta grzejna - Płyty ceramiczne są nowoczesnymi i estetycznymi płytami grzejnymi używanymi w kuchniach. Ich wygląd charakteryzuje się jednolitą czarną taflą grzejną, na której stawiamy naczynia.
- Płyta indukcyjna - Jest to najnowocześniejszy typ płyty. Podczas pracy, sama płyta się nie nagrzewa. Po przez indukcję pola elektro-magnetycznego nagrzaniu ulegają jedynie naczynia.
Warto wiedzieć!
- Płyty indukcyjne wymagają specjalnych naczyń, wykonanych z metali ferromagnetycznych. Niektóre naczynia moga nie nadawać się do tego typu płyt.
- Płyta indukcyjna nie nagrzewa się tak jak zwykłe płyty elektryczne. Nagrzewa się jedynie naczynie - które może w różnym stopniu nagrzać płytę.